Navigatie overslaan
DESK+

Log in bij DESK+

Ga naar DESK+
Dataroom

Login in de dataroom

Ga naar de dataroom

Dispositietraject

Een dispositietraject is het initiëren en beheren van het verkoopproces van een individueel object of van een gehele vastgoedportefeuille. Een goed dispositieproces is belangrijk om het best mogelijke verkoopresultaat te genereren. Tijdens een dispositietraject kan er veel misgaan. Bijvoorbeeld het verliezen van grip op de verkoopprocedure door het ontbreken van structuur. Een dispositietraject vraagt om een proactieve houding, een professionele partij kan u hierbij helpen. Dit is DeenKoopmans, neem contact met ons op!

Wat is een dispositietraject?

Een dispositietraject is het initiëren en beheren van het verkoopproces van een individueel object of van een gehele vastgoedportefeuille. Een goed dispositieproces is belangrijk om het best mogelijke verkoopresultaat te genereren. De huidige markt kenmerkt zich als een niet-transparante markt. DeenKoopmans onderscheidt zich op dit gebied doordat wij het dispositieproces afstemmen op uw wensen. Wij bieden deskundige begeleiding van begin tot eind en zorgen ervoor dat u zich veilig voelt.

Waar moet een gedegen dispositietraject aan voldoen?

Een gedegen dispositietraject vraagt allereerst om een proactieve aanpak, die wij waarmaken. Vervolgens is het belangrijk om uw behoeften in kaart te brengen en deze te behartigen. Wij nemen alles voor u uit handen en houden u van begin tot eind op de hoogte van de voortgang binnen het dispositieproces. Een dispositietraject vereist een uitgebreide voorbereiding en een gestructureerd proces. Wij bieden een creatieve aanpak, flexibiliteit en discretie.

De voordelen van een gedegen dispositietraject

De voordelen van een gedegen dispositietraject zijn het behalen van een optimaal verkoopresultaat en het ontzorgen. Daarnaast kunnen we de risico's vroegtijdig signaleren en anticiperen. Wij van DeenKoopmans voorzien u als klant van juridisch, technisch en commercieel advies op maat in samenwerking met onze partners.

  • Optimaal verkoopresultaat
  • Ontzorgen van u als klant
  • Risico’s vroegtijdig inzien en hierop anticiperen
  • Juridisch, technisch en commercieel advies op maat

Zo werkt het

De eerste stap in het acquisitieproces is het opstellen van uw beleggingsprofiel. We zullen een datagedreven, proactieve acquisitie doen om zowel exclusieve off-market deals als marktproposities te verwerven. Zodra een object voldoet aan uw beleggingsprofiel, voeren we een objectanalyse uit om te onderhandelen met een verkopende partij. Om het onroerend goed in detail te onderzoeken, voeren we commerciële, juridische en technische due diligence uit om de waarde van de risico's te beoordelen. Op basis van deze due diligence maken wij voor u een compleet dossier met alle ins en outs van het object. Vervolgens wordt een koopovereenkomst opgesteld en worden verdere afspraken geformaliseerd. Tot slot begeleiden wij u tot de laatste stap bij de notaris voor de juridische oplevering van uw nieuwe investering.

Opstellen beleggingsprofiel
De eerste stap in een acquisitietraject is het opstellen van een beleggingsprofiel. Dit doen we samen met u. Al uw wensen en/of eisen zijn dan bij ons bekend zodat wij aan de slag kunnen.

Data gedreven en proactieve acquisitie
Wij gebruiken uitgebreide datasheets om de markt in kaart te brengen, zodat we de markt kunnen filteren op uw specifieke wensen en eisen. Zo kunnen we de juiste partijen benaderen en de haalbaarheid van de opdracht vergroten. Met deze uitgebreide data kunnen we de markt tot op gebouwniveau in kaart brengen. Wij nemen dan contact op met de eigenaar om de mogelijkheid van verkoop te bespreken.

Verwerven exclusieve marketdeals en marktproposities
Ons brede netwerk stelt ons in staat om exclusieve off-marketdeals en marktproposities te verwerven in overeenstemming met uw beleggingsprofiel.

Objectanalyse en onderhandeling
Tijdens de objectanalyse brengen we de verhuurstroom en overige zaken in kaart om tot een startvoorstel te komen. Wij gaan dan met u en de verkoper in overleg.

Commerciële-, juridische- en technische due diligence
Tijdens de uitgebreide commerciële, juridische en technische due diligence wordt het vastgoed volledig in kaart gebracht. Daarnaast wordt gekeken naar mogelijke kansen. Denk aan de ontwikkelingsmogelijkheden en potentie in de huurstroom.

Opstellen vastgoeddossier
Op basis van de commerciële, juridische en technische due diligence wordt voor u als belegger een vastgoeddossier opgemaakt. Dit is een dossier met alle informatie over het betreffende object. Deze informatie wordt met u gedeeld via onze unieke en beveiligde dataroom.

Opstellen koopovereenkomst
Als u en de verkoper het eens zijn, wordt de koopovereenkomst samen met de verkopende partij opgesteld. Ook andere afspraken worden hierin geformaliseerd.

Juridische levering
De laatste stap in het acquisitieproces is de juridische oplevering. Ook hierin begeleiden wij u tot en met de notaris.

Ontwikkelingen

Veranderende kwalitatieve vraag

De wensen en eisen van de eindgebruikersmarkt blijven veranderen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een energiezuinige woning of bedrijfspand. Door onze ervaring en kennis van de markt weten wij wat de kwalitatieve vraag is. Zo verwerven we een toekomstbestendig product.

Demografische veranderingen

De veranderende demografie biedt kansen voor eigenaren van onroerend goed. Door de vergrijzing ontstaat er een grotere vraag naar woonvastgoed dat inspeelt op de behoeften van en geschikt is voor de grijzer wordende bevolking. Hier kunt u op inspelen. Hierdoor ontstaat er ook een doorstroming en stimulans in de woningmarkt. Wij adviseren u hoe u kunt reageren op de veranderende demografie.

Wetswijzigingen

De invloed van de overheid op de huurmarkt neemt toe, maar het is voor veel vastgoedeigenaren onduidelijk wat de daadwerkelijke invloed is en hoe zij hier vroegtijdig op moeten inspelen. Zo mag u als verhuurder de WOZ-waarde voor woningen nog maar voor 33% meenemen in de puntentellingen voor woonruimte. Ook geldt in sommige gemeentes de zelfbewoningsplicht.

Voor welk type organisatie is het relevant?

Een dispositietraject is relevant voor:

Valkuilen binnen een dispositietraject

Tijdens een dispositietraject kan er veel misgaan. Bijvoorbeeld het verliezen van grip op de verkoopprocedure door het ontbreken van structuur. Daarnaast kan onverhoopt het optimale verkoopresultaat niet worden behaald door een onjuiste positionering in de markt of door het te laat vaststellen van de eventuele risico’s. Door snel en adequaat te handelen kunt u een langdurig en prijzig proces voorkomen. Tot slot kan door een verkeerde selectie van partijen niet het optimale verkoopresultaat worden behaald. DeenKoopmans voorkomt deze valkuilen door een gestructureerd verkoopproces en een duidelijk plan van aanpak. Daarnaast kennen wij de markt, dit betekent dat wij zorgen voor een juiste positionering in de markt en goed zicht hebben op de mogelijke risico’s. Tot slot is door het grote netwerk van DeenKoopmans een goede selectie aan partijen mogelijk om tot het optimale verkoopresultaat te komen.

Meest gestelde vragen over een dispositietraject

Wat is het juiste moment om te verkopen?

Dat is per product verschillend. Per product moet worden ingezoomd op de specifieke marktkenmerken en andere specificaties. De manier van verkoop van een appartementencomplex is beduidend anders dan de manier van verkoop van een kantoorgebouw. Dit vergt maatwerk!

Wat is de waarde van mijn vastgoed?
Dit vergt een specifieke benadering. Hiervoor zijn een aantal dingen van invloed, denk hierbij aan de huurstroom en de specifieke kapitalisatiefactor. Benieuwd wat de waarde is van uw vastgoed?