Navigatie overslaan
DESK+

Log in bij DESK+

Ga naar DESK+
Dataroom

Login in de dataroom

Ga naar de dataroom

Vastgoed acquisitie

In de huidige markt met de hoge rentestand is het lastig om vastgoedbeleggingen te financieren. Veel vastgoedeigenaren zijn bereid hun vastgoed te verkopen, maar tegen een niet marktconforme prijs. Door de hoge rentestand is het lastig om een goede waarde te kennen aan vastgoed, dit vergt deugdelijk advies. Het acquisitieproces vraagt om een proactieve houding, DeenKoopmans kan u hier bij helpen.

Wat is Vastgoed acquisitie?

Het proces van acquisitie gaat over het uitbreiden of opstarten van een portefeuille voor u als belegger. DeenKoopmans zorgt ervoor dat u een zo hoog mogelijk rendement behaalt. Dit doen wij door het verwerven en begeleiden van vastgoedaankopen. De verwerving van vastgoed kan zowel proactief als datagedreven zijn, maar verwerving via exclusieve aankoopposities of structurering en ondersteuning bij een aanbesteding is ook mogelijk.

Waar moet een gedegen vastgoed acquisitie aan voldoen?

Het acquisitieproces vraagt om een proactieve houding. Uw portefeuille komt ons niet aanwaaien, we hebben een groot en breed netwerk nodig. Wij als DeenKoopmans hebben dat. Dit proces vraagt van onze kant structuur en betrouwbaarheid, zo kunnen wij u als belegger van gedegen advies voorzien.

De voordelen van vastgoed acquisitie

Als belegger heeft u een wens op het gebied van commercieel vastgoed. Of het nu gaat om het zoeken naar geschikte locaties of objecten, door een datagedreven, proactieve aanpak verwerven wij exclusieve off-market deals. Dit doen wij via ons uitgebreide netwerk. Door middel van een uitgebreide due diligence proberen wij uw risico zoveel mogelijk te beperken. Risico’s proberen wij op waarde te schatten en door onze sterke onderhandelingskracht en op basis van ruime ervaring en marktkennis behaalt u het best mogelijke rendement.

 • U heeft de wens, wij de oplossing!
 • Verwerven van exclusieve off-marketdeals
 • Uitgebreid netwerk
 • Risico’s inperken
 • Risico’s op waarde schatten
 • Best mogelijke rendement

Zo werkt het

De eerste stap in het acquisitieproces is het opstellen van uw beleggingsprofiel. We zullen een datagedreven, proactieve acquisitie doen om zowel exclusieve off-market deals als marktproposities te verwerven. Zodra een object voldoet aan uw beleggingsprofiel, voeren we een objectanalyse uit om te onderhandelen met een verkopende partij. Om het onroerend goed in detail te onderzoeken, voeren we commerciële, juridische en technische due diligence uit om de waarde van de risico's te beoordelen. Op basis van deze due diligence maken wij voor u een compleet dossier met alle ins en outs van het object. Vervolgens wordt een koopovereenkomst opgesteld en worden verdere afspraken geformaliseerd. Tot slot begeleiden wij u tot de laatste stap bij de notaris voor de juridische oplevering van uw nieuwe investering.

 • De eerste stap in een acquisitietraject is het opstellen van een beleggingsprofiel. Dit doen we samen met u. Al uw wensen en/of eisen zijn dan bij ons bekend zodat wij aan de slag kunnen.

 • Wij gebruiken uitgebreide datasheets om de markt in kaart te brengen, zodat we de markt kunnen filteren op uw specifieke wensen en eisen. Zo kunnen we de juiste partijen benaderen en de haalbaarheid van de opdracht vergroten. Met deze uitgebreide data kunnen we de markt tot op gebouwniveau in kaart brengen. Wij nemen dan contact op met de eigenaar om de mogelijkheid van verkoop te bespreken.

 • Ons brede netwerk stelt ons in staat om exclusieve off-marketdeals en marktproposities te verwerven in overeenstemming met uw beleggingsprofiel.

 • Tijdens de objectanalyse brengen we de verhuurstroom en overige zaken in kaart om tot een startvoorstel te komen. Wij gaan dan met u en de verkoper in overleg.

 • Tijdens de uitgebreide commerciële, juridische en technische due diligence wordt het vastgoed volledig in kaart gebracht. Daarnaast wordt gekeken naar mogelijke kansen. Denk aan de ontwikkelingsmogelijkheden en potentie in de huurstroom.

 • Op basis van de commerciële, juridische en technische due diligence wordt voor u als belegger een vastgoeddossier opgemaakt. Dit is een dossier met alle informatie over het betreffende object. Deze informatie wordt met u gedeeld via onze unieke en beveiligde dataroom.

 • Als u en de verkoper het eens zijn, wordt de koopovereenkomst samen met de verkopende partij opgesteld. Ook andere afspraken worden hierin geformaliseerd. De laatste stap in het acquisitieproces is de juridische oplevering. Ook hierin begeleiden wij u tot en met de notaris.

Ontwikkelingen in vastgoed acquisitie

Veranderende kwalitatieve vraag

De wensen en eisen van de eindgebruikersmarkt blijven veranderen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een energiezuinige woning of bedrijfspand. Door onze ervaring en kennis van de markt weten wij wat de kwalitatieve vraag is. Zo verwerven we een toekomstbestendig product.

Demografische veranderingen

De veranderende demografie biedt kansen voor eigenaren van onroerend goed. Door de vergrijzing ontstaat er een grotere vraag naar woonvastgoed dat inspeelt op de behoeften van en geschikt is voor de grijzer wordende bevolking. Hier kunt u op inspelen. Hierdoor ontstaat er ook een doorstroming en stimulans in de woningmarkt. Wij adviseren u hoe u kunt reageren op de veranderende demografie.

Wetswijzigingen

De invloed van de overheid op de huurmarkt neemt toe, maar het is voor veel vastgoedeigenaren onduidelijk wat de daadwerkelijke invloed is en hoe zij hier vroegtijdig op moeten inspelen. Zo mag u als verhuurder de WOZ-waarde voor woningen nog maar voor 33% meenemen in de puntentellingen voor woonruimte. Ook geldt in sommige gemeentes de zelfbewoningsplicht.

Hoge rentestand

De stijging van de rentestand de afgelopen periode heeft geleid tot een stilstand van de markt. Verkopers hebben de ideologische hoge vastgoedwaardes nog in hun hoofd terwijl kopers op basis van de rentestand een flinke afslag hebben moeten nemen in de waarde. Deze afslag moet nog door verkopers worden gedaan.

Middenhuurregulering

9 december 2022 werden de plannen van Minister Hugo de Jonge van volkshuisvesting bekend gemaakt met betrekking tot de middenhuurregulering. De middenhuurregulering houdt kort in dat de woningen vanaf 141 punten (€ 764,18) tot en met 187 punten (€ 1.026,71) worden gereguleerd. Dit zorgt ervoor dat een groot deel van de woningen die nu in de vrije sector vallen, gereguleerd worden op basis van het puntenstelsel. Dit moet 1 januari 2024 ingaan. Daarnaast wordt de huidige WWS-huurprijsberekening gemoderniseerd.

Voor welk type organisatie is het relevant?

Een acquisitie traject is relevant voor:

Valkuilen binnen vastgoed acquisitie

Door onvoldoende uitvoering van een gedegen due diligence zijn mogelijk niet alle risico's in kaart gebracht. Daarnaast kunnen door een gebrek aan kennis risico's verkeerd worden geïnterpreteerd en/of onjuist worden ingeschat. Door een verkeerde aanpak kan het zijn dat u in een aankoopprocedure terecht komt waarbij u tegen ongezonde voorwaarden en ongunstige prijzen aanloopt. Uiteindelijk kan het gebrek aan onderhandelingsmacht leiden tot een ongunstige prijsafspraak.

U kunt dit voorkomen als u een professionele partij inschakelt met zowel markt- als vakkennis. Dit is DeenKoopmans, neem contact met ons op!

Meest gestelde vragen over vastgoed acquisitie

Wat is een data gedreven en proactieve acquisitie?

Datagedreven, proactieve acquisitie is het in kaart brengen van de markt door middel van uitgebreide datasheets, zodat de markt gefilterd kan worden op uw specifieke wensen en eisen.

Welke externe partijen zijn betrokken bij het acquisitietraject?
Dit kan veelzijdig zijn. Van ontwikkelaars tot zorginstellingen en van woningcorporaties tot andere investeerders, bij het acquisitieproces worden externe partijen betrokken. Ook juridische adviseurs en bouwadviseurs spelen een rol in het acquisitieproces.