Navigatie overslaan
DESK+

Log in bij DESK+

Ga naar DESK+
Dataroom

Login in de dataroom

Ga naar de dataroom

Aanhuur commercieel vastgoed

Bent u ondernemer en op zoek naar het beste visitekaartje voor uw bedrijf? DeenKoopmans adviseert u graag op dit gebied en brengt uw wensen en eisen in kaart om u te helpen meerwaarde toe te voegen aan het bedrijfsproces en uw medewerkers. Vastgoed kan namelijk de productiviteit van uw bedrijf verhogen. Op basis van uw wensen en eisen gaan de professionals van DeenKoopmans proactief op zoek naar de meest geschikte locatie.

Wat is aanhuur commercieel vastgoed?

Aanhuur commercieel vastgoed is het zoeken van een geschikte locatie en pand voor uw bedrijf. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar grotere bedrijfshal vanwege uitbreiding van uw assortiment of zoekt u een geschikt winkelpand? Op basis van uw wensen en eisen gaan wij op zoek naar de beste mogelijkheid en we begeleiden u gedurende het hele proces van bezichtiging tot huurcontractvorming.

Waar moet een gedegen aanhuur traject aan voldoen?

Om een krachtige en optimale match te creëren tussen vastgoed en uw bedrijf moet er over alle facetten nagedacht worden. Dit vraagt om een groot netwerk en diepgaande marktkennis. De vastgoedprofessionals van DeenKoopmans hebben daarnaast bedrijfskundig inzicht zodat onze passie voor vastgoed en uw passie voor uw onderneming een krachtige samenwerking vormen om uiteindelijk het beste visitekaartje voor uw onderneming te realiseren.

De voordelen van een gedegen aanhuurtraject

De voordelen van begeleiding door DeenKoopmans op het gebied van aanhuur van uw toekomstig huurobject zijn groot. Wij ontzorgen u volledig op het gebied van aanhuur, zodat u zich volledig kunt richten op de kerntaken binnen uw bedrijf. Daarnaast zorgt DeenKoopmans voor goed op elkaar afgestemde contractuele huurvoorwaarden om het risico voor u als eindgebruiker zo laag mogelijk te houden.

 • U kunt zich richten op uw kerntaken
 • Goed afgestemde contractuele huurcondities

Zo werkt het

De eerste stap in het aanhuurproces is het bespreken van uw wensen en voorkeuren, zodat we kunnen bepalen wat het juiste zoekprofiel is. Vervolgens gaan wij proactief op zoek naar een geschikt huurobject voor u als eindgebruiker, zodat u zich volledig kunt richten op de kerntaken van uw bedrijf.

Zodra wij, op basis van het vastgestelde zoekprofiel, een geschikt huurobject hebben gevonden, gaan wij in onderhandeling met de verhuurder. Wanneer wij het met de verhuurder eens zijn, wordt de huurovereenkomst opgesteld met de best mogelijke huurvoorwaarden. Uiteindelijk begeleiden wij u ook bij de afwikkeling van de aanhuurovereenkomst.

 • Uw persoonlijke wensen en voorkeuren zijn de basis voor het zoekprofiel. In samenspraak met u wordt vastgesteld welke eisen u stelt aan het vastgoed, bijvoorbeeld het aantal vierkante meters, het aantal werkplekken, of een minimale hoogte in verband met machines.

  Vervolgens worden de wensen en voorkeuren van uw bedrijf verbreed en wordt bepaald hoe vastgoed het bedrijf kan ondersteunen.

 • Uw persoonlijke wensen en voorkeuren worden vertaald naar een zoekprofiel dat aansluit bij de markt. Er worden zoekcriteria vastgesteld waarmee proactief naar een geschikt huurobject kan worden gezocht.

 • Nadat we een zoekprofiel hebben opgesteld, gaan we aan de slag. We wachten niet tot we een geschikt huurobject aangeboden krijgen of voorbij zien komen, maar gaan echt aan de slag. Wij beoordelen of een huurobject geschikt is op basis van uw zoekprofiel, maar ook of er een match is tussen u en de beoogde verhuurder.

 • Wanneer we een huurobject hebben gevonden dat valt binnen het zoekprofiel en waarvan gebleken is dat er een match is tussen u en de beoogde verhuurder, treden wij namens u in onderhandeling. Door ons uitgebreide netwerk en kennis van de markt, behalen wij voor u de beste huurvoorwaarden.

 • Wanneer overeenstemming is bereikt over de huurvoorwaarden, dienen deze te worden vertaald in een huurovereenkomst. Wij bekijken en passen namens u de huurovereenkomst aan en stellen een huurovereenkomst op die voor beide partijen prettig is.

 • Wij begeleiden u bij de overgang naar uw nieuwe huurobject. Ook vertegenwoordigen wij u bij de daadwerkelijke oplevering van het huurobject.

Ontwikkelingen in aanhuur commercieel vastgoed

Maatschappelijke veranderingen

Wij creëren een toekomstbestendige vastgoedstrategie voor uw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de Energielabel C verplichting voor kantoren. Per 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben. Tijdens het aanhuur proces van uw nieuwe kantoor houden wij hier rekening mee. Wanneer een kantoorgebouw aansluit bij uw wensen maar nog geen energielabel C heeft maken wij in samenwerking met onze duurzaamheidsconsultants een plan voor de verduurzaming van het kantoorgebouw. Deze plannen nemen we vervolgens mee in de huurcontractonderhandelingen. Op die manier bent u met uw nieuwe kantoor klaar voor de toekomst.

Trends in de markt

De arbeidsmarkt blijft veranderen en dat heeft gevolgen voor de vastgoedstrategie van uw bedrijf. Op dit moment speelt er een groot arbeidstekort, hoe bindt u personeel aan uw bedrijf? Vastgoed kan hierbij een belangrijke rol spelen, een fijne werkplek die inspeelt op de behoeftes van uw personeel kan aantrekkelijk zijn voor toekomstig maar ook huidig personeel. Dankzij onze kennis van de markt creëren we een toekomstbestendige vastgoedstrategie voor uw bedrijf.

Voor welke typen organisaties is aanhuur commercieel vastgoed relevant?

Aanhuur commercieel vastgoed is relevant voor:

 • Eindgebruiker
 • Ondernemer

Valkuilen binnen aanhuur commercieel vastgoed

Door met u in gesprek te gaan komen we achter uw zoekvraag zodat we gericht en data gedreven op zoek kunnen gaan naar het meest geschikte huurobject. Anders kunt u bijvoorbeeld een langdurige huurovereenkomst aangaan waarin u akkoord gaat met onjuiste huurvoorwaarden, dit kan op termijn voor vervelende situaties zorgen welke u uiteraard het liefst voorkomt. Het aanhuren van een geschikte locatie vergt marktkennis en een groot netwerk. Dit heeft DeenKoopmans. Benieuwd naar de voorwaarden? Neem contact op met één van onze vastgoedprofessionals.

Meest gestelde vragen over aanhuur commercieel vastgoed

Wat is het voordeel om het aanhuur proces via DeenKoopmans te laten verlopen?

Door onze vakkundige mensen met ruime ervaring en marktkennis weten we waar we op moeten letten en kunnen we aan de hand van toekomstbestendige plannen de best mogelijke situatie voor u en uw personeel creëren. U wilt niet vastzitten aan een langdurige huurovereenkomst met onjuiste huurvoorwaarden, met DeenKoopmans aan uw zij zult u deze vervelende situaties vermijden.

Welk vastgoed ondersteunt mijn bedrijfsprofiel?
Hier is geen pasklaar antwoord op, dat verschilt per sector. Een zorginstelling wil een zo goed mogelijke locatie waar patiëntenzorg voorop staat. Een logistieke organisatie wil een locatie die logistiek op de goede plek ligt in verband met bereikbaarheid. Daarnaast zijn er per sector verschillende wensen en eisen aan het te huren vastgoed. Neem vrijblijvend contact op met één van onze vastgoedprofessionals.