Navigatie overslaan
DESK+

Log in bij DESK+

Ga naar DESK+
Dataroom

Login in de dataroom

Ga naar de dataroom

Opbouw & uitbreiding portefeuille

In de huidige markt is het lastig om nieuwe vastgoedbeleggingsmogelijkheden te verwerven voor het opbouwen of uitbreiden van een vastgoedportefeuille, veelal worden de beschikbare objecten onderhands aangeboden en dus is er een groot netwerk nodig. Op strategisch niveau formuleren wij voor u een beleggingsprofiel met bijbehorende strategische doelen. Daarna gaan wij slag met deze doelen aan de hand van proactieve en datagedreven acquisitie.

Wat is een opbouw & uitbreiding portefeuille traject?

Dit proces lijkt erg op ons acquisitieproces. Dit traject is een vastgoedstrategie op maat voor het opbouwen, uitbreiden of opstarten van een vastgoedportefeuille. Dit doen wij door het verwerven van onroerend goed en het begeleiden van de aankoopprocedure.

Het verwerven van exclusieve aankoopposities voor objecten die niet op de mark worden verhandeld doen wij proactief en datagedreven. Daarnaast bieden we ondersteuning bij het structureren en ondersteunen in een aanbestedingstraject.

Waar moet dit traject aan voldoen?

Het opbouwen of uitbreiden van uw portefeuille vraagt om een proactieve houding. Uw portefeuille komt ons niet aanwaaien; dit vraagt om een groot en breed netwerk en een creatieve aanpak. Wij als DeenKoopmans hebben dat. Dit proces vraagt van onze kant structuur en betrouwbaarheid, zo kunnen wij u als belegger van gedegen advies voorzien.

De voordelen van opbouw en uitbreiding portefeuille

De voordelen van het opbouwen en uitbreiden van uw portefeuille bij DeenKoopmans zijn groot. Voor iedere opdrachtgever leveren wij exclusief werk. Wij ontzorgen u volledig.

Datagedreven en proactief verwerven we exclusieve off-market deals via ons uitgebreide netwerk. Uw risico wordt sterk beperkt door ons uitgebreide due diligence-proces.

Daardoor weten we risico's te waarderen. Door onze ruime ervaring en uitgebreide marktkennis hebben wij een sterke onderhandelingskracht.

  • Volledige ontzorging;
  • Exclusieve off-marketdeals;
  • Uitgebreide due diligence;
  • Risico’s op waarde schatten;
  • Sterke onderhandelingskracht;
  • Ruime ervaring en grote marktkennis.

Zo werkt het

De eerste stap in het opbouwen of uitbreiden van uw portefeuille begint bij ons. Op basis van uw persoonlijke wensen en voorkeuren ontwikkelen we een beleggingsprofiel en strategie op maat.

Op basis van deze strategie zullen we een datagedreven, proactieve acquisitie doen om zowel exclusieve off-market deals als marktproposities te verwerven. Zodra een object voldoet aan uw beleggingsprofiel, voeren we een objectanalyse uit om te onderhandelen met een verkopende partij.

Om het onroerend goed in detail te onderzoeken, voeren we commerciële, juridische en technische due diligence uit om uiteindelijk de waarde van de risico's te beoordelen. Op basis van deze due diligence maken wij voor u een compleet dossier met alle ins en outs van het object. Vervolgens stellen wij een koopovereenkomst op en formaliseren wij overige afspraken.

Tot slot begeleiden wij u naar de notaris voor de juridische oplevering van uw nieuwe beleggingsobject.

Ontwikkelingen

Veranderende kwalitatieve vraag
De wensen en eisen van de eindgebruikersmarkt blijven veranderen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een energiezuinige woning of bedrijfspand. Door onze ervaring en kennis van de markt weten wij wat de kwalitatieve vraag is. Zo verwerven we een toekomstbestendig product.

Demografische veranderingen
De veranderende demografie biedt kansen voor eigenaren van onroerend goed. Door de vergrijzing ontstaat er een grotere vraag naar woonvastgoed dat inspeelt op de behoeften van en geschikt is voor de grijzer wordende bevolking. Hier kunt u op inspelen. Hierdoor ontstaat er ook een doorstroming en stimulans in de woningmarkt. Wij adviseren u hoe u kunt reageren op de veranderende demografie.

Wetswijzigingen
De invloed van de overheid op de huurmarkt neemt toe, maar het is voor veel vastgoedeigenaren onduidelijk wat de daadwerkelijke invloed is en hoe zij hier vroegtijdig op moeten inspelen. Zo mag u als verhuurder de WOZ-waarde voor woningen nog maar voor 33% meenemen in de puntentellingen voor woonruimte. Ook geldt in sommige gemeentes de zelfbewoningsplicht.

Voor welk type organisatie is het relevant?

Opbouw en uitbreiding portefeuille is relevant voor:

Valkuilen

Door het ontbreken of niet secuur genoeg uitvoeren van een gedegen due diligence worden niet alle risico’s in kaart gebracht. Daarnaast kan bij gebrek aan marktkennis een verkeerde interpretatie en/of waardebepaling van risico's optreden. Door een verkeerde aanpak kunt u in een aankoopprocedure terecht komen waarbij men deals tegen ongezonde prijzen en voorwaarden tegenkomt. Uiteindelijk kan het gebrek aan onderhandelingskracht leiden tot een ongunstige prijsovereenkomst.

U kunt dit voorkomen als u een professionele partij met zowel markt- als vakkennis inschakelt voor een succesvol portefeuilleopbouw- en uitbreidingsproces. Dit is DeenKoopmans; neem contact op!

Meest gestelde vragen

Wat is data gedreven en proactieve acquisitie?

Datagedreven, proactieve acquisitie is het in kaart brengen van de markt door middel van uitgebreide datasheets, zodat de markt gefilterd kan worden op uw specifieke wensen en eisen.

Welke externe partijen worden ingeschakeld voor het uitvoeren van een opbouw & uitbreiding portefeuille traject?
Dit kan veelzijdig zijn. Van ontwikkelaars tot zorginstellingen en van woningcorporaties tot andere investeerders, bij het acquisitieproces worden externe partijen betrokken. Ook juridische adviseurs en bouwadviseurs spelen een rol in het acquisitieproces.