Navigatie overslaan
DESK+

Log in bij DESK+

Ga naar DESK+
Dataroom

Login in de dataroom

Ga naar de dataroom

Is uw organisatie al Paris Proof?

In de praktijk zien we vaak dat organisaties door alle wet- en regelgeving door de bomen het bos niet meer zien. Wat mag niet, wat moet wel en wat staat ons te wachten? Het kan daardoor een behoorlijke opgave zijn om überhaupt aan de verduurzaming van uw vastgoed te beginnen.

Het kan helpen om eerst een stapje achteruit te zetten, dan wordt namelijk duidelijk dat het merendeel van de verduurzamende wet- en regelgeving voortkomt uit een gemeenschappelijk collectief: Het Klimaatakkoord van Parijs. Dit multinationale collectief om onze uitstoot te verminderen en de aarde te beschermen is de stip op de horizon, waarvoor de route door de politiek wordt ingevuld. Organisaties hebben vaak nog geen stip op de horizon. Wetten en regels kunnen daarin begeleidend zijn, maar moeten niet leidend zijn. Is het doel om te voldoen aan wet- en regelgeving? Dan wordt uw organisatie overgelaten aan de willen en wensen van de politiek. Het kan daarom verstandig zijn om na te denken over het verduurzamen van vastgoed en een eigen stip op de horizon te zetten. Deze dient weliswaar in lijn te zijn met het landelijke doel, maar de route kunt u zelf bepalen. Vaak zien we dat de wet- en regelgeving en een eigen route niet zo ver van elkaar liggen. Het voordeel van een eigen route is dat u niet regelmatig bij hoeft te sturen door veranderingen die komen vanuit de politiek. Het voldoen aan duurzaamheidseisen is dan minder een extra taak in uw takenpakket en meer een onderdeel van een natuurlijk proces.

Onze klanten adviseren en begeleiden we richting Paris Proof vastgoed. Dat betekent: Vastgoed dat voldoet aan de gemeenschappelijke verduurzamingsdoelen van 2050. Dat hoeft natuurlijk niet in één keer, voor advies over hoe uw route eruit kan zien kunt u contact met ons opnemen.