Navigatie overslaan
DESK+

Log in bij DESK+

Ga naar DESK+
Dataroom

Login in de dataroom

Ga naar de dataroom

Infor­ma­tie­plicht Ener­gie­be­spa­ring: wie krijgt de brief?

We merken dat er vaak verwarring bestaat over de verantwoordelijkheid voor de Informatieplicht Energiebesparing. Moet de huurder of de verhuurder rapporteren? Wie ontvangt de brief? En betekent het dat wanneer u geen brief ontvangt, u niet verantwoordelijk bent? Hier volgt een verduidelijking:

+ Bent u eigenaar van een multi-tenantgebouw? Dan is de kans groot dat u de brief ontvangt waarin staat dat u moet rapporteren voor de Informatieplicht Energiebesparing. U rapporteert dan over de aanwezige faciliteiten en gebouwgebonden aspecten. Denk aan het toepassen van energiezuinige koelinstallatie in de serverruimte en het toepassen van schilisolatie.

+ Bent u eigenaar en tevens de enige gebruiker van een gebouw? Dan rapporteert u, naast de aanwezige faciliteiten en gebouwgebonden aspecten, ook over de processen die binnen het gebouw plaatsvinden. Procesmaatregelen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op proceswarmte.

+ Bent u de enige huurder van een gebouw? Dan is de kans groot dat u de brief ontvangt waarin staat dat u moet rapporteren voor de Informatieplicht Energiebesparing. U rapporteert over de processen die plaatsvinden in het gebouw. De eigenaar van het gebouw (uw verhuurder) dient te rapporteren over de aanwezige faciliteiten en gebouwgebonden aspecten.

Omdat in de meeste gevallen alleen de huurder of de verhuurder de brief ontvangt, is het voor de ander niet duidelijk dat er een Informatieplicht geldt. Ga daarom altijd met uw huurder of verhuurder in gesprek om samen tot de juiste verdeling te komen en goede afspraken te maken.

Heeft u vragen of wilt u weten of u ook moet voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing? Neem dan gerust contact op met een van onze consultants.