Navigatie overslaan
DESK+

Log in bij DESK+

Ga naar DESK+
Dataroom

Login in de dataroom

Ga naar de dataroom

Bereid uw DUMAVA-aanvraag voor

Vanaf 3 juni kunnen vastgoedeigenaren van scholen, zorginstellingen, monumenten en ander maatschappelijk vastgoed hun aanvraag indienen voor de DUMAVA-subsidie.

Populaire maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepompen, HR-glas en isolatie van de gebouwschil kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit de DUMAVA-subsidie. Voor losse maatregelen kunt u 20% van de investeringskosten aan subsidie ontvangen, voor integrale verduurzamingsplannen loopt de bijdrage op tot 40% van de investeringskosten.

Voor de subsidieronde van 2024 heeft de overheid het budget verhoogd naar € 284.500.000,-. In voorgaande subsidieronden was het volledige budget telkens binnen de eerste week overschreden vanwege het grote aantal aanvragen. Wilt u aanspraak maken op de DUMAVA-subsidie, dan loont het dus om goed voorbereid te zijn en de subsidieaanvraag op tijd in te dienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Bent u bezig met het voorbereiden van een DUMAVA-aanvraag, of overweegt u om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen, en heeft u hier vragen over?

DeenKoopmans ondersteunt u graag met het in kaart brengen van de verduurzamingsmogelijkheden in uw vastgoedportefeuille of het voorbereiden van uw DUMAVA-aanvraag.