Navigatie overslaan
DESK+

Log in bij DESK+

Ga naar DESK+
Dataroom

Login in de dataroom

Ga naar de dataroom

Aanvraag SDE++ subsidie geopend

Vandaag om 9:00 is de eerste ronde gestart voor het aanvragen van de SDE++ subsidie

Vandaag om 9:00 is de eerste ronde gestart voor het aanvragen van de SDE++ subsidie. Dit is een subsidie voor het grootschalig produceren van duurzame energie en voor het toepassen van CO2-verminderende technieken. Deze subsidie is geschikt voor bedrijven en (non)-profitorganisaties. Denk aan technieken als hernieuwbare elektriciteit (PV-panelen), hernieuwbare warmte (aardwarmte) en hernieuwbaar gas (biomassa). De subsidie kan niet met andere subsidies zoals de SCE, ISDE en EIA worden gecombineerd.

In totaal is er een budget van € 13 miljard beschikbaar gesteld voor de SDE++ aanvragen in 2022. De subsidie kan in verschillende fasen worden aangevraagd. Hoe later de aanvraag wordt gedaan, des te hoger is de compensatie. Zo krijg je tot € 65/ton CO2-reductie in fase 1, ten opzichte van € 300/ton CO2-reductie in fase 5.

Ronde 1 van de SDE++ is vandaag gestart en sluit 11 juli om 17:00 uur. De laatste ronde sluit op donderdag 6 oktober om 17:00. Een overzicht van de subsidieregeling en de openstellingsrondes vind je hier: